Könyvtármozi

2024.01.31. 11:00

A Vuk vendégeskedett a Baracsi Könyvtárban

A Vuk című színes, magyar rajzfilmet nézték meg a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola 3. osztályos tanulói a napokban, mégpedig a Könyvtármozi, valamint egy országos program keretében.

Körmendi Erzsébet
Nagyon tetszett a Vuk a baracsi harmadikosoknak
Fotó: Baracsi Könyvtár

Ugyanis az Állatbarát Könyvtár Programhoz csatlakozott a Baracsi Könyvtár is. 

Az Állatbarát Könyvtár Program lényege, hogy a könyvtárvezető vállalja, hogy az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány által hirdetett program megvalósítását több módon támogatja:
– Amennyiben elérhető a könyvtárban az Állatbarát Olvasó Kihívás aktuális könyve, kiemelt helyre teszi és népszerűsíti a kihívást.
– Emellett válogatást készít állatokról vagy állatvédelemről szóló könyvekből, melyet lehetőségeihez mérten népszerűsít az olvasók körében.
– A könyvtárvezető a lehetőségeihez mérten állatbarát programokat szervez a könyvtárban.
– Mindezen túlmenően pedig kihelyezi az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány által biztosított „Állatbarát Könyvtár” logót, illetve tájékoztató plakátot.

A cél, hogy a szülők és a pedagógusok a gyerekekkel együtt 12 hónap alatt 12 állatokkal és állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el.

A programhoz az ország valamennyi könyvtára csatlakozott. A baracsi intézmény januárban a rókát választotta kedvenc állatának, és ehhez kapcsolódva nézték meg a Vuk  filmet. Utána a könyvtáros ajánlotta a gyerekeknek Fekete István Vuk regényét, amit az osztállyal közösen fognak felolvasni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában