Érem nélkül maradtak

2024.08.21. 15:00

Módos Péter összességében elégedett

Nincs mit szépíteni a dolgon, a magyar birkózók a várakozás alatt szerepeltek a párizsi olimpián.

Agárdy Csaba

Módos Péter

Fotó: MW

Valószínű, hogy így gondolják a szövetség vezetésében  is, hiszen  a kapitányi posztokra pályázatot írtak ki.
Módos Péter, a magyar birkózó-válogatott kötöttfogású szakágának szövetségi kapitánya szerint Losonczi Dávid és Lévai Zoltán sem lett rosszabb birkózó attól, hogy az olimpia nem a terveik szerint alakult, és Párizsban egyértelműen megmutatkozott, hogy az ötkarikás éremhez szerencse is kell. A 36 éves szakember a hazai szövetség honlapján előbb a 87 kilogrammban világbajnok Losonczi Dávid párizsi szereplését értékelte.
„Érzelmi hullámvasútra került azzal, hogy nem tudott bemenni a döntőbe. Nüanszokon múltak a vereségeink, ha előre írhattunk volna forgatókönyveket, azokból kétségkívül a rosszabb valósult meg” - mondta a londoni olimpián bronzérmes szövetségi kapitány, majd hozzátette, hogy az ESMTK kiválóságát csupán néhány centi választotta el a pontszerzéstől a későbbi bolgár győztes Szemen Novikov ellen az elődöntőben, ezt követően pedig a bronzmeccsen nem sokon múlt, hogy kivédekezze az Eb-győztes dán lenti akcióját.
A 77 kilós vb ezüstérmes Lévai Zoltánról is beszélt, aki egy-egy sikerrel és vereséggel a hetedik helyen zárt.
„Sok sérülés hátráltatta az év elején, az olimpia előtt a bordájával bajlódott. Az így okozott pár százalék kiesés is tud olyan hiányt okozni a felkészülésben, ami megmutatkozik. A szövetségi kapitány, azt is elárulta, alapvetően mindkét magyar kötöttfogású versenyzővel elégedett, mivel rengeteget dolgoztak, azt azonban sajnálja,  hogy a párizsi eredmények ezt nem tükrözik.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában