Foci

3 órája

Rácalmási bravúrpont az első helyezett ellen

A Fejér vármegyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának keleti csoportjában mind a két Duna-menti egyesület jó hétvégét zárt.

Horváth László

Szoros meccsen hozta el a pontokat Pusztaszabolcsról a Kulcs

Fotó: Horváth László

A Kulcs a pusztaszabolcsiaknál vendégeskedett és szerzett három pontot, a sereghajtó Rácalmáshoz a listavezető Szabadegyháza látogatott el, és meglepetésre döntetlennel végződött a mérkőzés. Alighanem erre kevesen fogadtak volna, az eredmény a hazai csapatnak hízelgő, de nevezhetjük bravúrpontnak is, hiszen az rácalmási csapat eddig csak egy döntetlent ért el, azaz a mostanival már éppen kettőt. Ez megegyezik a pontjai számával is, amivel még mindig utolsók.

bravúrpont
Rácalmási bravúrpont a fordulóban
Fotó: Horváth László

Rácalmás – Szabadegyháza 3–3 (2–1)

Rácalmás: Berek – Nagy, Pinte, Zsiga (Rácz 76.), Balogh, Horváth, Jeney, Tóth, Hornyák, Pinte (Molnár 57.), Juhos. 
Akár a győzelmet is megszerezhette volna a rácalmási csapa, ha Pinte nevéhez nem írnak öngólt, de a rácalmásiak szerencsétlenségére mégis így esett. 

A kezdő sípszó után a 24. percben büntetővel nyitott a hazai együttes, majd a 33.-ban Nagy lőtt gólt a vendégeknek. A szünet előtt öt perccel Horváth szépítette az eredményt. A második félidőben egy vendég találatot és egy hazai öngólt láthatott a közönség. Előbbit Rátkai szerezte. Utóbbit pedig a rácalmási Pintének írták be. Ekkor 2–3 volt a mérkőzés állása, de Horváth megmentette a becsületet a második góljával a 74. percben, így 3–3-as végeredménnyel végződött a találkozó.

Bravúrpont

Pusztaszabolcs – Kulcs 2–3 (1–2)

Kulcs: Herczog M. – Balla, Cseresnye, Kozma (Ócsai 79.), Szekszárdi, Seres (Nyuli 46.), Plézer, Pasqúalini, Horváth, Herczog D., Virág.

Jól kezdetek a vendégek,  Herczog már a 11. percben bevette a szabolcsi kaput. A szünet előtt a 43. percben Virág tovább növelte a Kulcs előnyét, de szünet előtt Baka révén a vendéglátók még szépíteni tudtak. A pihenőt követően egyenlítettek a hazaiak, Herczog azonban a második találatával meghozta a vendégeknek a harmadik gólt és ezzel együtt a győzelmet is.

Ócsai Norbert: – Gratulálni szeretnék csapatomnak az újabb győzelemhez. A 16 éves tehetségünk Herczog Dominik duplázott. Nagyon ügyesen felvette a felnőtt bajnokság ritmusát. Futballozunk tovább.

Az 5. forduló további eredménye: Besnyő – MPF-Ráckeresztúr 0–2.

A csoport állása: 1. Szabadegyháza 13 pont, 2 Ráckeresztúr 12 pont, 3. Besnyő 7 pont, 4. Kulcs 6, 5. Pusztaszabolcs 3, 6. Rácalmás 2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában