Sajtóhír

6 órája

Ötven nap a rövidpályás úszó vb rajtjáig

Duol.hu

Fotó: Dömötör Csaba

Még 50 nap a VB-ig!

Az olimpiai bajnok Kós Hubert nagy barátja és amerikai csapattársa, a Párizsban négy aranyérmet szerző Leon Marchand is ott lesz a decemberi rövidpályás úszó világbajnokságon, amely ötven nap múlva kezdődik a Duna Arénában.

Már csak ötven nap a rajtig – ezt hirdeti a rövidpályás úszó világbajnokság legújabb filmje, 

amelynek főszereplője ismét Kós Hubert, aki gőzerővel készül a budapesti viadalra a Texas Egyetemen. “Már a kezem sem hátráltat, amit sajnos csúnyán megégettem még szeptemberben, szerintem jobban, mint azt a lazac-szeletet, amit a srácokkal próbáltunk megsütni” – mesélte amerikai kalandjairól az olimpiai bajnok.

A december 10-ei kezdésig ugyan ennyi idő van még hátra, ám korántsem biztos, hogy a rajongóknak van még ötven napjuk a jegyvásárlásra, a Duna Aréna lelátói ugyanis egyre gyorsabban telnek. “Az utolsó szektorokat nyitjuk meg, azaz érdemes felkeresni az Eventim oldalát, mert egyáltalán nem biztos, hogy akárcsak egy hónap múlva lesz még elérhető belépő” – mondta Szántó Dávid, a szervező-bizottság operatív vezetője, aki hozzátette: az előzetes regisztrációk alapján több mint 180 ország részvétele várható.

A szurkolók kedvét alighanem csak fokozta, hogy nemrég kiderült, a nyíltvizen olimpiai bronzérmes, a medencében olimpiai és vb-4. Betlehem Dávid is úgy döntött, megméreti magát 1500-on – és talán más távokon is – a világbajnokságon. És persze egyre több külföldi sztár is jelezte, hogy vissza akar térni a világ leggyorsabb medencéjébe, így a párizsi játékok hőse, Leon Marchand is. A nyáron négy olimpiai aranyérmet nyerő, Kós Huberttel egyetemben Bob Bowmannél készülő francia – aki Hubi legjobb barátja odakint – érthetően szívesen érkezik Budapestre, hiszen 2022-ben itt, a júniusi világbajnokságon robbant be a világ élvonalába.

A magyar csapat a november 6-9-ei, kaposvári rövidpályás ob után válik véglegessé.

https://worldaquatics-budapest2024.com/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában