Selejtező

2 órája

Semmi nincs veszve, még elérhető a BL főtábla

Második, szombat délelőtti mérkőzésén szoros vereséget szenvedett a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a DFVE együttese. A magyar rivális BVSC egy góllal volt jobb, de még semmi nincs veszve.

Gallai Péter

Sümegi Nóráék nagy csatában egy góllal kaptak ki a BVSC-től

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pénteken a házigazda holland Polar Bears elleni sikerrel nyitott a dunaújvárosi együttes, szombaton pedig már nehéz nap, két meccs várt rájuk. A nyitányon a két francia gárda mérkőzött meg egymással, a Lille 19-11-re nyert a Nancy ellen, ezzel utóbbiak továbbra is pont nélkül állnak a B-csopotban. Ezt követően jött a magyaros rangadó, ami előtt a BVSC már két meccset nyert, a francia klubok ellen. Nos, a délelőtti mérkőzés után a fővárosiak őrizték meg hibátlan mérlegüket, s tettek nagy lépést a csoport első helye felé. Viszont az újvárosiak számára semmi nincs veszve, ami a főtáblára kerülést illeti.

semmi nincs veszve
Horváth Brigitta két góllal zárt, a csapat pedig vereséggel, de semmi nincs veszve
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

BVSC-Zugló–Dunaújvárosi FVE 11–10 (3–4, 2–1, 2–2, 4–3)

DFVE: Maczkó - Horváth 2, Garda 3, Pál, Sümegi 1, Katsimpri 2, Dobi 1. Csere: Jonkl, Kardos L., Kardos D. 1, Karancsi. Vezetőedző: Maxim Kordonskiy.

BVSC: Kakas - Dömsödi 1, Mészáros-Farkas 1, Bereczki 2, Pőcze 2, Kolarova 1. Csere: Koltay, Ármai 3, Tóth, Petik 1, Kele. Vezetőedző: Stieber Mercedes. 

Már eleve hátrányből kezdte a meccset a DFVE, ugyanis egy új szabály szerint az előző napon egyből piros lapot kapott egyik kulcsember, Mahieu Geraldine egy meccses eltiltást kapott.

Igazi gólzáport hozott az első negyed, a BVSC vezetése után a nyolc perc végére Garda és Sümegi találatával sikerült fordítani. A második felvonásban inkább a küzdelem dominált, ennek megfelelően potyogtak is a kiállítások. Aztán Ármai egalizált, Bereczki fórból már visszavete az előnyt, de Garda szintén előnyből döntetlenre hozta az állást a nagyszünetre.

A harmadik negyed után sem dőlt el semmi, nagyon kiegyenlített és szoros meccset vívtak a felek, hogy aztán az utolsóban két emberelőnyős góllal 9-7-re ellépjen a BVSC. Azonban nem adta fel a DFVE, Katsimpri és Horváth villanása után megint egál volt az állás. Erre megint kettővel tudott felelni az ellenfél, ráadásul a szerencse sem volt az újvárosiakkal, amikor kapufán csattantak a lövések. Garda tíz másodperccel a vége előtt már csak szépíteni tudott, a meccset a fővárosiak nyerték.

Semmi nincs veszve

Este a DFVE a Nancyval mérkőzik, míg a BVSC a Polar Bears ellen biztosíthatja be az első helyét.

A lebonyolítás szerint a selejtezőben öt csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első kettő lép tovább, illetve a legjobb harmadik csatlakozik még a főtábla mezőnyéhez, amelynek az UVSE, a spanyol Mataro, a Sabadell, a görög Olimpiakosz és az olasz Orizzonte Catania kiemeltként automatikusan tagja. 

Ami a többi magyar csapatot illeti, az FTC a harmadik mérkőzését is megnyerte az athéni selejtezőcsoportjában, ezzel főtáblára jutottak Gurisattiék. A magyar együttes szombaton az olasz Rapallo Pallanoutónál bizonyult jobbnak egy góllal. A csoportelsőség vélhetően vasárnap délelőtt, a spanyol Sant Andreu elleni összecsapáson dől majd el. Az egri D csoportban viszont a második vereségét szenvedte el a III. kerületi TVE, ahol szintén két vereséggel és nulla ponttal áll az Eger is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában