Megvan a terv

2 órája

Menczer Tamás elmondta, hogyan fogják kiutaztatni a migránsokat Brüsszelbe

Ursula von der Leyen irodája elé viszik őket.

MW

Menczer Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Azt akarják, hogy engedjük be őket. Mi beengedjük, fölrakjuk a buszra, és lerakjuk Ursula von der Leyen irodájának bejáratánál. Ez a tervünk

 – jelentette ki újságíróknak nyilatkozva Menczer Tamás. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán osztotta meg az erről szóló videórészletet. A politikus szerint ebben a vitában egyáltalán nincs szó jogról. „Ha a jogról beszélnénk, akkor erről a egészről nem beszélnénk, hiszen a határt megvédeni kötelező, mi ezt tesszük, és minket ezért támadnak politikailag. Tehát, ha a jogot nézzük, mindenki régóta tudja, hogy nekünk igazunk van. Itt politikáról van szó” – jelezte a kommunikációs igazgató. 

Úgy fogalmazott, a Fidesz-KDNP-t a magyar emberek érdeke és a magyar emberek biztonsága kötelezi. 

Felidézte, hogy a déli határon volt tranzitzónánk, amelyet azonban bezárattak – most meg már javasolják. 

„Azt mondták, hogy ez egy zárt tranzitzóna, ami mindig hazugság volt. Szerbia irányába mindig nyitott volt. Azt mondták, zárjuk be. Jó, bezártuk. Azt mondtuk, hogy a belgrádi nagykövetségen lehet beadni a menekültkérelmet. Azt mondták, ez se jó. Mindenáron azt akarják, hogy engedjük be őket. Ezzel párhuzamosan mi 2 milliárd eurót, 800 milliárd forintot költöttünk eddig arra, hogy megvédjük a határt és ezeket az embereket ne engedjük be. Akik utána Németországban az utcabálon, leszúrják a háromgyerekes anyát. Németországban megöltek egy fiatal srácot, a gyanú szerint azért, mert kereszt volt a nyakában, ez a helyzet. És mi ezeket az embereket nem akarjuk beengedni. Ha ők akarják, mi beengedjük, felrakjuk a buszra, és elvisszük ajándékba” – ismertette a helyzetet Menczer. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában